Humanitarna akcija Studentskog parlamenta

Studentski parlament VIPOS-a realizovao je humanitarnu akciju obezbeđivanja materijalne pomoći za našu studentkinju na smeru marketing i trgovina Roksandu Mijatović iz Mačvanskog Metkovića kod Bogatića.
Roksanda živi u dvanaestočlanoj porodici, sa roditeljima, braćom i sestrama, a ova velika porodica, na žalost, izdržava se praktično samo od materijalne pomoći države i dečjeg dodatka, s obzirom da su roditelji nezaposleni i imaju tek skromnu okućnicu i malo zemlje uzete u zakup, da bi ostvarivali ozbiljnije prihode od poljoprivrede.
Nakon sprovedene akcije u prostorijama škole, predstavnici parlamenta, studenti prve godine Nevena Tadić i Vuk Veljanović posetili su Roksandu u njenom domaćinstvu u Mačvanskom Metkoviću i njenoj porodici uručili pakete kućne hemije i sredstava za ličnu higijenu, pakete različite garderobe za sve članove porodice, te pakete osnovnih namirnica poput brašna, šećera, ulja, mleka i konzervirane hrane.
    „Koleginica Roksanda, kao i njena braća i sestre, obradovali su se i srdačno zahvalili na poseti i pažnji. Drago nam je da smo kao njene kolege mogli da joj pomognemo na ovaj način, jer porodica živi u zaista teškim materijalnim uslovima, kao i da joj pružimo podršku da istraje u studijama“, kažu Nevena i Vuk.
    Prethodno, škola je Roksandi Mijatović poklonila računar, koji do sada nije imala i koji će joj pomoći u učenju, dok je Savet VIPOS-a doneo odluku da ona bude oslobođena plaćanja školarine.

Оставите одговор