Književno veče – promocija knjige aforizama „Lepota je prolazna”

U amfiteatru Visoke poslovne skole srukovnih studija u Valjevu u sredu, 12. maja je odrzano knjizevno vece i prva javna promocija knjige aforizama Lepota je prolazna”, ciji su autori 24 srpska aforisticara. Knjigu su objavili Beogradski aforisticarski krug i Visoka skola elektrotehnike i racunarstva Beograd, a nakon stampanja u Beogradu, sredinom aprila, njeni autori su izabrali da upravo VIPOS i Valjevo budu domacini prve promocije.

“Nakon knjizevno-aforisticarske veceri 11. marta na Visokoj skoli elektrotehnike i racunarstva, posvecene vecitoj tajni musko-zenskih odnosa, rodila se i ideja da sve ono sto je receno bude pretoceno i u knjigu koja je pred vama. Prihvatio sam se toga, iduci po tankoj liniji i bojazni da pojedini aforizmi ne predju granice dobrog ukusa i oskrnave vecnu temu ljubavi, braka i svih musko-zenskih odnosa, koji svojim bogatstvom sadrzaja daju inspiraciju piscima aforizama. Knjiga je vesela, sa dosta satire, humora i britkih dosetki”, rekao je na sinocnoj promociji u nasoj skoli Dusan Puaca, urednik izdanja knjige “Lepota je prolazna” i jedan od autora aforizama.

Pored njega, na knjizevnoj veceri govorili su i aforisticari Milan Bestic i Bojan Ljubenovic, a pesnik Djuro Radakovic je citao svoje stihove, takodje posvecene musko-zenskim odnosima.

U knjizi “Lepota je prolazna”, svojim aformizmima zastupljeni su, izmedju ostalih, i Aleksandar Baljak, Aleksandar Cotric, Dragutin Minic Karlo, Djordje Otasevic, Rastko Zakic, Vladimir Jovicevic Jov i drugi. Promocija na VIPOS-u pokazala je da aforizmi na “zadatu temu” mogu da budu uspesni i da veliki broj aforizama razlicitih autora pokazuje svu stilsku raznovrsnost.
 

knjizevno-aforisticko vece

Оставите одговор