Pobednici VIII festivala studentskih radova

Pobednica ovogodišnjeg Festivala studentskih radova je BojanaTadić, student treće godine smera Marketing i trgovina.

Njoj je pripala novčana nagrada u iznosu od 10.000 dinara.

Bojanin stručni rad, pod nazivom „Pozicioniranje novog proizvoda na stranom tržištu“ je iz predmeta Medjunarodni biznis a mentor rada je mr Dragoslava Sredojević.  Rad  obrađuje temu proizvodnje zdrave hrane, pa je tako nastao prirodni, cedjeni sok od neprskanih jabuka, bez drugih primesa, poput šećera ili konzervansa. Pobednica ovogodišnjeg Festivala, kako kaže, zamislila je da sok nazvan „Zdravko“ proizvodi preduzeće „Eko voćka“ koje bi se bavilo i otkupom voća iz poljoprivrednih gazdinstava valjevskog kraja. Bojana zaključuje da je ovaj posao perspektivan i da ima budućnost u izvozu prirodne zdrave hrane na tržište zemalja EU. Za ovogodišnji Festival, Bojana je pripremila i stručni rad koji je kroz anketiranje 40 ispitanika podrazumevao istraživanje turističkog potencijala Valjeva.


Drugo mesto zauzela je ekipa studenata druge godine smera Marketing i trgovina Anita Petrović, Mirjana Dorošenko, Danijela Srećković i Bojan Djordjević, sa stručnim radom „Analiza poslovanja u preduzeću ’Samedi’“. Treći na ovogodišnjem Festivalu su bili Jovana Veselinović, Marija Milanović i Jasna Matijašević, studenti druge godine smera Bankarstvo i osiguranje, sa stručnim radom „Napuštanje organizacije u profitnom centru Kolubara-Metal-Elmont“.

VIII festival studenstkih radova

Na osmom po redu Festivalu, predstavljeno je 18 stručnih radova iz svih oblasti ekonomije koje se izučavaju na VIPOS-u, od menadžmenta, menadžmenta ljudskih resursa, marketinga usluga, preko medjunarodnog poslovanja i računovodstva, do bankarstva. S obzirom da je reč o timskim radovima, u njihovu izradu bilo je uključeno skoro 50 studenata VIPOS-a. Osnovni kriterijumi kojima se žiri rukovodio prilikom izbora najboljih stručnih radova bili su njihova praktična primenljivost, aktuelnost i veština prezentacije.

VIII festival studenstkih radova

Nastavljena je i tradicija predstavljanja umetničkih radova i hobija naših studenata, pa je na ovogodišnjem Festivalu predstavljeno njihovih 18 radova, od pevanja i sviranja, preko slikanja, kreiranja odeće i nakita, do umetničkih fotografija.

VIII festival studenstkih radova

Gosti ovogodišnjeg Festivala studentskih radova bili su studenti Visoke škole elektrotehnike i računarstva iz Beograda koji su predstavili svoj rad, model robota. Festival studentskih radova, kao tradicionalni način završetka prolećnog dela predavanja, predstavlja model kako jedina državna visokoobrazovna škola u regionu podstiče i razvija stručne i kreativne veštine svojih studenata.

VIII festival studenstkih radova

Оставите одговор