Dan škole, 6. novembar 2010. godine

VIPOS, Dan skole, 2010.

Preko hiljadu upisanih studenata, akreditovane specijalističke studije i dva nova programa osnovnih studija, ponosni diplomci prve generacije akreditovanih studija, usavršavanje nastavnog osoblja, nastavljena višegodišnja uspešna medjunarodna saradnja, najvažniji su rezultati u 31-oj godini života Visoke poslovne škole strukovnih studija. Svečanom dodelom diploma za 80 studenata koji su završili studije VIPOS-a u školskoj 2009/2010. godini, jedina državna visokoobrazovna instutucija u regionu, danas je obeležila 31 godinu uspešnog postojanja i rada.

Ovog leta, iz VIPOS-a je izašla prva generacija diplomaca akreditovanih studija u školskoj 2007/2008. godini, sa diplomama prvog stepena visokog obrazovanja. Medju njima je i student generacije Bojana Tadić koja je studije na programu Marketing i trgovina završila sa prosečnom ocenom 10,00, i koja je sada student master studija na britanskom Univerzitetu Šefild u Solunu. U njenoj generaciji diplomaca VIPOS-a, najbolji student programa Elektronsko poslovanje je Ivan Stojilković sa prosečnom ocenom 9,77, a na programu Bankarstvo i osiguranje Maja Teodorović, sa prosečnom ocenom 9,88.

 

„U prethodne tri godine našeg školoavanja slušali smo mnogobrojne komentare o našoj generaciji i složili smo se da nismo ni najbolja po ocenama ni najbrojnija generacija studenata VIPOS-a, ali su svi saglasni da smo najoriginalnija generacija. Za ove tri godine u školi smo naučili da uvek imamo neki plan za dalje i da verujemo u svoje sposobnosti da taj plan i ostvarimo. Zbog toga, bez obzira šta svakog od nas čeka dalje, svima držim palčeve i želim mnogo sreće“, rekla je, uz burni aplauz, student prve generacije diplomaca akreditovanih studija Bojana Tadić.

VIPOS, Dan skole, 2010.

Na današnjoj svečanosti povodom Dana škola, nagradjeni su i najbolji studenti u prošloj školskoj godini. U prvoj godini, to su: na programu Bankarstvo i osiguranje Sladjana Erić sa prosečnom ocenom 9,00, na programu Marketing i trgovina Bojana Svičević sa prosečnom ocenom 9,56 i na programu Elektronsko poslovanje Milan Božić sa prosečnom ocenom 9,67 koji je i najbolji student prve godine studija. Najbolji studenti druge godine školske 2009/2010. godine su: na programu Elektronsko poslovanje Milica Antonijević sa prosekom ocene 9,61, na programu Bankarstvo i osiguranje Marija Jadranin i Marija Milanović sa prosekom ocene  9,61 i na programu Marketing i trgovina Anita Petrović sa prosekom ocene 9,72, koja je i najbolji student druge godine studija VIPOS-a.

VIPOS, Dan skole, 2010.

U novoj školskoj godini, škola je upisala 1.056 studenata, a uz ranije akreditovane programe Bankarstvo i osiguranje, Marketing i trgovina i Elektronsko poslovanje, Komisija za akreditaciju je akreditovala još dva programa osnovnih studija, Poslovni menadžment i Računovodstvo, revizija i porezi. Akreditovane su i specijalističke strukovne studije poslovne informatike i u februaru je startovala prva generacija studenata.

VIPOS, Dan skole, 2010.

Škola nastavlja dobru ustaljenu praksu daljeg usavršavanja i obrazovanja nastavnog kadra, pa je tako jedan predavač na VIPOS-u doktorirao, a po dvoje je prijavilo doktorske teze, magistriralo ili završilo master studije. Kontinuirana medjunarodna saradnja, nastavljena je posetom i predavanjem profesora dr Joakima Vebera, rektora Univerziteta primenjenih studija u Štutgartu. Višegodišnja plodotvorna saradnja sa tim nemačkim Univerzitetom nastavljena je i u suprotnom pravcu, tako što je realizovan sedmi po redu studijski boravak petoro studenta sa programa Elektronsko poslovanje u Štutgartu, tokom kojeg su naši studenti učestovali u nastavi sa nemačkim kolegama i imali priliku da se pored teorijskog, upoznaju i sa praktičnim delom studija u toj zemlji.

Svoje stručne ali i umetničke veštine, studenti VIPOS-a su iskazali na tradicionalnom prolećnom Festivalu studentskih radova koji je održan po osmi put, a nekoliko medalja su naši akademci doneli sa „Višijade“, sportskih susreta studenata visokih škola strukovnih studija Srbije, koja je održana u grčkom letovalištu Paralija.

Jedina državna visokoobrazovna institucija u regionu je i potpisnik sporazuma o zajedničkoj saradnji sa Beogradskom berzom, koji podrazumeva da se na teritoriji Kolubarskog okruga predavanja o Beogradskoj berzi, promociji berze i berzanskom poslovanju, obavljaju isključivo u saradnji sa VIPOS-om i Regionalnom privrednom komorom Valjevo.

Povodom proslave 31 godišnjice postojanja, u VIPOS-u je danas organizovano i predavanje na temu „Na putu ka održivom penzijskom sistemu – između sadašnjosti i budućnosti“, koje je održao profesor škole dr Slobodan Ilić, državni sekretar Ministarstva finansija Srbije.

VIPOS, Dan skole, 2010.

Оставите одговор