Održan IX Festival studentskih radova

Tradicionalni, deveti po redu Festival stručnih i umetničkih radova studenata Visoke poslovne škole strukovnih studija, održan je u petak 10.06.2011. godine.

Manifestacija, kojom je simbolično završen prolećni deo predavanja, imala je za cilj da pruži priliku studentima da pokažu svoje stručne veštine i umetničke sklonosti, te da kroz timski rad podstaknu stvaralaštvo i uključivanje u tržišnu ekonomiju.

 

U stručnom delu Festivala sa 17 radova takmičilo se skoro 40 autora sa svih godina i studijskih programa, iz većine oblasti koje se izučavaju na VIPOS-u. Žiri sastavljen od profesora i studenta Škole ocenjivao je aktuelnost, praktičnu primenjivost i kvalitet prezentacije svakog rada, i nije imao nimalo lak zadatak da u konkurenciji interesantnih i originalnih studentskih radova izabere najbolji.

 

 

 

Za pobednika devetog Festivala studentskih radova proglašena je web prezentacija “RPG svet”, sajt koji opisuje najpoznatije naslove RPG kompjuterskih igara, čiji su autori Lazar Vidić, Ivan Mušicki i Aleksandar Savić, studenti treće godine strudijskog programa Elektronsko poslovanje, mentor Đorđe Petrović. Uz prestižno priznanje pobednika Festivala, Lazar, Ivan i Aleksandar su osvojili i novčanu nagradu od 10.000 dinara.

 

 

Po oceni žirija, drugo mesto i nagradu od 8.000 dinara, osvojio je rad “Lični planer” Ivana Dujovića, Ivana Lukića i Predraga Josipovića, studenata druge godine Elektronskog poslovanja, mentor mr Ilja Stanišević,  koji predstavlja dizajniranje i projektovanje personalnog planera. Istraživački rad “Brendiranje Valjeva” Anite Petrović i Mirjane Dorošenko, studentkinja treće godine programa Marketing i trgovina, mentor mr Biljana Rabasović, osvojio je treće mesto i nagradu od 6.000 dinara.

 

Na devetom Festivalu studentskih radova prvi put je dodeljena i “nagrada publike”, za najbolju prezentaciju stručnog rada, a nju su dobili studenti koji su se predstavili radom “Lični planer”. Takođe, dodeljena je i “nagrada publici”, koju je dobilo troje srećno odabranih posetilaca Festivala.

 

U umetničkom delu Festivala, 13 studenata je pokazalo svoje umeće u poeziji, pevanju, sviranju  i umetničkoj fotografiji, i svi oni su nagrađeni knjigama.

 

 

 

Gosti manifestacije ponovo su bili studenti beogradske Visoke škole elektrotehine i računarstva strukovnih studija, koji su se predstavili programom “Chroma key”, koji omogućava brzu filmsku produkciju, a koji je promovisan na prošlogodišnjem Festivalu nauke.

 

 

Оставите одговор