Profesori VIPOS-a na UNITECH-u i TELFOR-u

Predavači Visoke poslovne škole strukovnih studija bili su zapaženi na upravo završenoj Međunarodnoj naučnoj konferenciji UNITECH u gradu Gabrovo u Bugarskoj, u organizaciji tamošnjeg Tehničkog univerziteta.

 

Preko 300 autora iz 15 zemalja Evropske unije i sveta predstavilo je 270 naučnih radova na ovoj konferenciji. Profesori VIPOS-a mr Ilja Stanišević, mr Momčilo Vasiljević, dr Slobodan Obradović i Nenad Mihailović predstavili su dva autorska naučna rada, „Izbor modela razvoja softvera“, odnosno, „Osiguravajuće kompanije kao učesnici na finansijskom tržištu“.

 

Već od sutra (utorak 22. novembar) do četvrtka, predavači jedine državne visokoobrazovne institucije u regionu, imaju priliku da svoje radove predstave na novoj naučnoj konferenciji. Reč je 19-om telekomunikacionom forumu TELFOR 2011. koji se održava u beogradskom Centru „Sava“, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, medija i informacionog društva i Ministarstva prosvete, uz najavljeno učešće preko 200 stručnjaka koji rade u oblastima telekomunikacija i informacionih tehnologija iz Srbije i inostranstva.

Na ovogodišnjem TELFOR-u profesori VIPOS-a dr Slobodan Obradović, mr Ilja Stanišević i Marina Janković predstaviće rad “Izbor modela životnog ciklusa razvoja softvera”, kao i rad “Zahmanov okvir kao podrška strategijskom odlučivanju”, čiji su autori Marina Janković i Ilja Stanišević. Osim njih, svoj rad izlažu i dr Dragoslav Perić, Valentina Pavlović i Đorđe Petrović, pod nazivom “Pronalaženje geografskih lokacija iz fotografija”.

Оставите одговор