VIPOS na beogradskom Sajmu turizma

 

Troje profesora i 60 studenata Visoke poslovne škole strukovnih studija su u petak posetili međunarodni Sajam turizma u Beogradu, najveću turističku sajamsku manifestaciju u ovom delu Evrope.

 

 

Tokom ove stručne posete studenti prve i treće godine VIPOS-a, koji slušaju predmete Poslovno komuniciranje i Marketing usluga, obišli su štandove Turističke organizacije Srbije, brojnih nacionalnih, regionalnih i lokalnih turističkih organizacija zemalja iz regiona, Evrope i sveta, ali i štandove zemalja koje su ove godine prvi put izlagale potencijale svojih zamalja na Beogradskom sajmu: Nemačke, Češke, Izraela i Gane. Poseban utisak ostavio je nastup ovogodišnje zemlje partnera  Sajma – Turske, jedne od najvećih turističkih sila sveta.

 

 

Studenti su se tako na najbolji način upoznali sa sajamskim nastupom, ali i proizvodima, promocijom i  marketingom turizma, jer su sajmovi turizma, zbog značaja koji ova grana ima za privrede zemalja izlagača, izuzetno reprezentativni u izlagačkom i organizacionom pogledu. Pored Sajma turizma, studenti državne visoke škole su posetili još tri sajma koji su održani u sklopu ovog sajma: Sajam suvenira, sajam vina – Beowine i HOREC-a, sajam ugostiteljske opreme.

 

 

Оставите одговор