O školovanju po ECDL standardu u “InfoReview” magazinu

Mr Andrija Tošić, predavač Visoke poslovne škole strukovnih studija, objavio je u novom broju elektronskog izdanja časopisa “ InfoReview” tekst o edukaciji studenata VIPOS-a po međunarodnom ECDL standardu . “InfoReview” je dvojezični časopis na engleskom i srpskom jeziku Jedinstvenog informatičkog saveza Srbije, namenjen za poslovne komunikacije, uređivački podržan od strane Evropske privredne komore iz Brisela i SEFICT-a – istočnoevropskog ICT foruma.

 

Valjevska državna škola je prva visokoobrazovna institucija u ovom delu Srbije koja je dobijanje ECDL sertifikata po međunarodnim standardima, koje izdaje Evropska komisija, uvela u program redovne nastave od 2006. godine , tako da svaki student polaganjem predmeta Poslovna informatika stiče i ovu, popularno nazvanu, „vozačku dozvolu“ za računare.

 

„ECDL sertifikat nije samo važan u domenu obrazovanja naših studenata. Ogromna većina poslodavaca od kandidata više ne traži samo ‘poznavanje rada na računaru’, već odgovarajući dokument koji garantuje obučenost kandidata, a to je upravo ECDL sertifikat“, objašnjava profesor Tošić.

 

S obzirom da je VIPOS ovlašćeni testni centar za dobijanje ECDL sertifikata, moguće je da taj dokument, nakon testiranja, dobiju i zainteresovani građani ili pravna lica.

 

Autorski tekst profesora Andrije Tošića u „InfoReview“ možete da pogledate na adresi www.inforeview.biz

Оставите одговор