Predavači i studenti VIPOS-a u Štutgartu

Grupa predavača i studenata Visoke poslovne škole strukovnih studija vratila se iz radno-nastavne posete Univerzitetu primenjenih studija u Štutgartu, s kojim valjevska državna visoka škola neguje uspešnu saranju još od 2002. godine.

 

Najbolji studenti VIPOS-a sa svih studijskih programa sa sve tri godine školovanja, sa prosekom preko 9,0, imali su nastavu sa nemačkim kolegama na štutgarskom Univerzitetu. Među njima su bili i nemački studenti koji su u oktobru bili gosti Valjeva, sa sada su našim studentima u Štutgartu bili odlični domaćini. Pored nastave koja je, između ostalog, uključivala i menadžment ljudskim resursima i biznis u arabijskoj kulturi, studenti VIPOS-a su u Štutgartu imali priliku da posete sedište poznate, multinacionalne kompanije „Kerher“ (Käcrher) koja se bavi proizvodnjom aparata i opreme za čišćenje, kao i čuveni „Mercedesov“ muzej u tom gradu.

Predavači VIPOS-a, pak, nemačkim kolegama predstavili su novi akreditovani studijski program Međunarodna poslovna administracija, koji je upravo uveden zahvaljujući saradnji sa Nemačkom organizacijom za tehničku saradnju GIZ. Razgovarano je i o mogućnosti da od sledeće školske godine profesori Univerziteta u Štutgartu, budu gostujući predavači na tom programu VIPOS-a. Rektor Univerziteta primenjenih studija u Štutgartu dr Joakim Veber, kako je najavljeno, u uzvratnu posetu Valjevu i Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija doći će u septembru.

 

Оставите одговор