Dodela ECDL sertifikata

 

Na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija danas je 104 studenta prve godine studija, koji su u januarskom i aprilskom ispitnom roku položili predmet Poslovna informatika, dobilo ECDL sertifikate, evropsku „vozačku dozvolu“ za kompjutere.

 

 

 

 

 

 

VIPOS je prva visokoobrazovna institucija u ovom delu Srbije koja je dobijanje međunarodnog ECDL sertifikata, koje izdaje Evropska komisija, uvela u program redovne nastave od 2006. godine. Sertifikat, popularno nazvan „vozačka dozvola“ za računare, garantuje poznavanje rada na računaru, od operativnog sistema Windows, preko programa Word i Excel, korišćenje baza podataka, izradu prezentacija i internet i komunikacije.

 

 

 

 

Od studenata kojima je danas uručen ECDL sertifikat, njih 36 je predmet Poslovna informatika položilo sa ocenom 10, dok je 40 studenata taj predmet položilo sa ocenom 9, a prosečno najbolje ocene imaju studenti sa programa Računovodstvo, revizija i porezi.

 

S obzirom da je VIPOS ovlašćeni testni centar za dobijanje ECDL sertifikata, moguće je da taj dokument, nakon odgovarajuće obuke i testiranja, dobiju i zainteresovani građani ili pravna lica.

 

Оставите одговор