Maj = mesec matematike

U celoj Evropi i Srbiji u maju se realizuje matematička manifestacija M3 „Maj Mesec Matematike“. Cilj manifestacije je popularizacija matematike, a u Srbiji organizatori programa su Matematički institut SANU i Centar za promociju nauke Beograd.

 

Podružnica matematičara Valjevo, u saradnji sa Društvom učitelja i Aktivima nastavnika matematike u osnovnim i srednjim školama, prihvatila je ovu ideju, pa će „Maj Mesec Matematike“ u Valjevu biti obeležen bogatim programom najrazličitijih matematičkih aktivnosti. „Maj Mesec Matematike“ počinje u utorak 8. maja, otvaranjem matematičkih igraonica i izložbi, i traje do četvrtka 31. maja, kada se manifestacija zatvara finalom kviz takmičenja učenika valjevskih škola.

 

Iz programa manifestacije izdvajamo Matematičku radionicu za učenike mlađih razreda osnovne škole, kviz takmičenja za osnovce, stručne programe za učitelje i nastavnike, Sudoku takmičenja, ulični šah, lavirinte, Rubikove kocke i druge slagalice za sve nastavnike koji imaju afiniteta prema rešavanju problema. Takođe, biće organizovana i zanimljiva predavanja, izložbe i filmske projekcije, a biće predstavljeno i matematičko istraživanje koje su obavili studenti Visoke poslovne škole strukovnih studija.

 

Programi manifestacije „Maj Mesec Matematike“, između ostalog, u Valjevu se održavaju u pešačkoj zoni Knez Miloševe ulice, svečanoj sali Valjevske gimnazije i drugih osnovnih i srednjih škola, galeriji Narodnog muzeja i amfiteatru VIPOS-a.

Оставите одговор