Očišćene Divčibare, 11.05.2012.

 

Više od 200 velikih džakova smeća, ali i velika količina otpada koji nije mogao da se spakuje u vreće, poput odbačenih kreveta, delova nameštaja ili bele tehnike, automobilskih guma i felni, prikupili su danas studenti Visoke poslovne škole strukovnih studija.

 

Na drugoj za redom, prolećnoj ekološkoj akciji čišćenja Divčibara, više od 150 studenata i predavača državne visoke škole, maksimalno se potrudilo da, uoči početka nove turističke sezone na Divčibarama, uklone zaostale „divlje” deponije otpada na nekoliko lokacija, poput Vidikovca, Paljbe i Česme. Od papira, plastične ambalaže, limenki i drugog komunalnog otpada, čistile su se i izletničke staze na Divčibarama, od centra naselja do Crnog vrha i pored hotela „Maljen“. Rekreatori i divčibarski hotelijeri, takođe, pokazali su i livade na kojima je bilo najviše kampera tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, gde su mini deponije takođe očišćene. Na svim očišćenim lokacijama ostavljena su i obaveštenja o zabrani bacanja otpada i potreba čuvanja čistih Divčibara.

JKP „Vidrak“ je za ovu ekološku akciju VIPOS-a obezbedilo rukavice i džakove za otpad koji utovaren u kamion i transportovan sa Divčibara. Prevoz studenata i predavača obezbedilo je preduzeće „Lasta“. Nakon uspešno odrađenog posla i zasluženog ručka u odmaralištu „Mladost“, organizovana je i žurka na Divčibarama.

 

Оставите одговор