Studenti posetili Beogradsku berzu i NBS

Studenti Visoke poslovne škole strukovnih studija, njih 50 sa druge godine studijskog programa Bankarstvo i osiguranje, posetili su u petak Beogradsku berzu i Narodnu banku Srbije.


 

 

Studenti VIPOS-a su na Beogradskoj berzi imali predavanje o berzanskom poslovanju i rezultatima rada Beogradske berze tokom 2011. godine. U sedištu Narodne banke, direktor monetarnog sektora je našim studentima održao prezentaciju o monetarnoj politici centralne banke, deviznom kursu, inflacionim očekivanjima i deviznim rezervama. Tokom posete NBS, studenti VIPOS-a imali su priliku da posete i salu gde se održavaju sastanci sa predstavnicima MMF, gde su upoznati sa istorijatom NBS, dok su u muzeju NBS imali priliku da slušaju zanimljivo predavanje o istoriji novčanica, inflacije i falsifikovanja novca, podignu zlatne podloge i dobiju promotivne novčanice sa utisnutim sopstvenim likom.

Visoka poslovna škola, u skladu sa sporazumom o saradnji sa Beogradskom berzom, jednom godišnje organizuje stručne posete svojih studenata Beogradskoj berzi i Narodnoj banci Srbije.

 

Оставите одговор