Istraživanje o korišćenju informacionih tehnologija

alt

 

 

 

U okviru manifestacije “Maj mesec matematike”, večeras u amfiteatru Visoke poslovne škole strukovnih studija u 18.30 časova biće održana prezentacija istraživanja na temu “Korišćenje informacionih tehnologija od strane studenata i profesora VIPOS-a”.

 

Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 334 ispitanika, a anketa je sadržala 24 pitanja koja su dosta detaljno osvetlila sve aspekte masovnog korišćenja informacionih tehnologija. Skoro 98 odsto anketiranih studenata i predavača VIPOS-a ima računar kod kuće, čija je prosečna starost tri i po godine, što se može smatrati zadovoljavajućom. Informacione tehnologije 70 odsto ispitanika koristi umereno, od jednog do četiri sata dnevno, ali petina njih pored kompjutera provede puno, osmočasovno radno vreme. Što se tiče upotrebe, 90 odsto anketirani računar koristi za pretraživanje po internetu, a 60 procenata za učenje. Ubedljivih 99 odsto anketiranih kao operativni program koristi Windows, a istraživanje je pokazalo da polovina njih internet koristi i preko mobilnog telefona. Skoro 60 odsto anketiranih studenata i predavača VIPOS-a ubraja sebe u korisnike informacionih tehnologija sa solidnim znanjem.

 

alt

Studenti i predavači državne visoke škole će istraživanje o korišćenju informacionih tehnologija u narednom periodu sprovesti i na nivou Grada Valjeva, a njegova prezentacija biće održana u septembru.

Оставите одговор