Profesori VIPOS-a na međunarodnim konferencijama

Predavači Visoke poslovne škole strukovnih studija predstavili su svoje naučne radove na dva međunarodna simpozijuma.

 

Na međunarodnoj konferenciji o primeni informacionih sistema i tehnoloških inovacija u ekonomiji, koja je pod pokroviteljstvom Albanske akademije nauka i umetnosti održana na Ekonomskom fakultetu u Tirani, rad pod nazivom „Značaj osiguravajućih društava kao institucionalnih investitora“, predstavili su predavači VIPOS-a Nenad Mihailović, Momčilo Vasiljević i Sanja Radovanović, te Svetlana Štrbac, profesorka Visoke elektrotehničke škole u Beogradu. Na ovoj konferenciji predstavljeni su naučni radovi učesnika iz Albanije, Turske, Mađarske, Rumunije, Poljske, Grčke i Srbij.

 

Naš profesor Branko Matić učestvovao je na međunarodnom simpozijumu koji 13. put organizuje beogradski Fakultet organizacionih nauka na Zlatiboru. Po prvi put su radovi svih 250 učesnika iz zemalja jugoistočne Evrope, SAD, Velike Britanije i Izraela predstavljeni na engleskom, a tema naučnog rada Branka Matića je bila „Nacionalni okvir kvalifikacija i sistematizacija radnih mesta“.

 

Najzad, profesor dr Dragovan Milićević će od 14. do 16. juna učestvovati na tradicionalnoj međunarodnoj konferenciji posvećenoj računovodstvu i menadžmentu u Zagrebu. Učesnici su iz svih zemalja okruženja, EU, Severne Amerike, Azije i Afrike, a dr Milićević će prezentovati svoj naučni rad „Deindustrijalizacija Srbije“.

Оставите одговор