Uspešno učešće profesora VIPOS-a na INFOTEH-u

 

Završen je još jedan INFOTEH na Jahorini, međunarodni simpozijum posvećenom razvoju i primeni informatičkih tehnologija, na kojem su tradicionalno sa svojim stručnim radovima učestvovali predavači Visoke poslovne škole strukovnih studija.

Na ovogodišnjem INFOTEH-u, čiji je glavni organizator Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, predstavljeno je preko 300 radova autora iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Nemačke, Velike Britanije, Francuske, Bugarske, Makedonije i Crne Gore. Od profesora VIPOS-a, sa jednim ili više radova, zastupljeni su bili mr Vesna Marković, dr Slobodan Obradović, dr Ilja Stanišević, mr Sanja Radovanović, mr Momčilo Vasiljević, Valentina Pavlović, Đorđe Petrović i Nenad Mihailović.
Na najvećem regionalnom informatičkom simpozijumu, profesori Obradović, Stanišević i Pavlović učestvovali su i lično, prezentujući svoje stručne radove i predsedavajući sesijama. Najveći broj radova predstavljen na INFOTEH-u, u čijem centru pažnje su bile nanotehnologije, stigao je iz Srbije, sa tehničkih fakulteta i visokih škola, a VIPOS je jedna od retkih visokih strukovnih škola koja već godinama redovno učestvuje na ovom simpozijumu.

 

 

 

Cilj INFOTEH-a, koji se održava od 2001. godine, jeste da okupi eksperte, naučnike, inženjere, istraživače i studente koji se bave informacionim tehnologijama i njihovom primenom u sistemima upravljanja, komunikacionim, proizvodnim i elektronskim sistemima, energetici, kao i u drugim oblastima.

 

 

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Оставите одговор