Održan 11-ti Festival studentskih radova

 

Rad pod nazivom “Informacioni sistem za evidenciju vođenja dijete” pobednik je tradicionalnog, jedanaestog po redu Festivala stručnih i umetničkih radova studenata Visoke poslovne škole strukovnih studija, koji je održan danas.

 

Manifestacija, kojom je simbolično završen prolećni deo predavanja, za cilj ima da studentima jedine državne visokoobrazovne institucije u regionu pruži priliku da pokažu svoje stručne veštine i umetničke sklonosti.
Autori pobedničkog rada su Ivana Nešović, Dušanka Potrebić i Ivana Tomič, studenti druge godine na smeru Elektronsko poslovanje, mentor dr Ilja Stanišević.
Uz prestižno priznanje pobednika Festivala, osvojili su i novčanu nagradu od 10.000 dinara. Po oceni žirija, drugo mesto i nagradu od 8.000 dinara, osvojio je rad “Popularizacija osiguranja u Srbiji” Mirjane Pašić, Nevene Đurđević i Ivane Lukić, studentkinja druge godine na smeru Bankarstvo i osigiranje, mentor dr Živka Đurić. Rad “Kako započeti sopstveni biznis” Bojane Obradović i Ivana Smoka, studenata treće godine smera Bankarstvo i osiguranje, odnosno, Elektronsko poslovanje, mentor dr Snežana Rakić, osvojio je treće mesto i nagradu od 6.000 dinara.
U stručnom delu Festivala takmičilo se 10 radova 25 autora sa svih godina i studijskih programa, iz svih oblasti ekonomije koje se izučavaju u školi, kao i radovi iz informacionih tehnologija i elektronskog poslovanja. Stručni žiri ocenjivao je aktuelnost, praktičnu primenjivost i kvalitet prezentacije svakog rada.
U umetničkom delu Festivala, 20 studenata je pokazalo svoje umeće u poeziji, pevanju, sviranju, folkloru i umetničkoj fotografiji, i svi oni su nagrađeni knjigama.

 

 

Оставите одговор