Diplome za Dan studenata na Kuli Nenadovića

 

Dan studenata 4. april, Visoka poslovna škola strukovnih studija obeležila je svečanom dodelom diploma studentima koji su diplomirali školske 2012/2013. godine, u periodu od Dana škole 7. novembra do danas.

 

Prvi put u tri i po decenije postojanja VIPOS-a, svečana dodela diploma održana je u obnovljenom, muzejskom prostoru Kule Nenadovića. Kula Nenadovića, kao jedan od najznačajnijih kulturno-istorijskih spomenika i simbola Valjeva, ove godine obeležava dva veka od svog nastanka, kada ju je podigao ustanički vojvoda Jakov Nenadović, stric Prote Mateje Nenadovića po kojem je Visoka poslovna škola strukovnih studija sve do 2007. godine nosila ime, podsetila je kustos Narodnog muzeja Marina Ćirović, koja je diplomcima VIPOS-a održala predavanje o istorijatu obrazovanja u Valjevu, sa posebnim osvrtom na istoriju prve i jedine državne visokoobrazovne institucije u našem gradu.

Uručujući im diplome, direktorka VIPOS-a Vesna Marković je novim akademskim građanima poželela da što pre pronađu zaposlenje i praktično iskoriste naučeno, preporučujući diplomcima koji imaju mogućnost za nastavak studija da nastave školovanje, s obzirom da VIPOS svojim svršenim studentima omogućava upis na specijalističke strukovne studije na akreditovanim programima Poslovna informatika i Upravljanje finansijama.

Nakon svečanog uručenja diploma, upriličen je i obilazak muzejske postavke Kule Nenadovića, posvećene srpskim ustancima.

 

 

 

Оставите одговор