“Trenk lauder” u VIPOS-u tražili kandidate za posao

Jedna od slušaonica VIPOS-a juče je bila kancelarija za razgovor za posao!

Naime, naša škola je izašla u susret austrijsko-nemačkoj kompaniji “Trenk lauder”, koja se bavi kadrovskim uslugama, da u našim prostorijama obave razgovore sa potencijalnim budućim radnicima jedne internacionalne kompanije koja posluje u Valjevu.
“Naša firma, čije je sedište u Beču, na tržištu Srbije posluje od 2005. godine, sa centralom u Beogradu i nekoliko filijala u gradovima Vojvodine i centralne Srbije. Kod vas smo na ovim razgovorima tražili diplomirane ekonomiste i upravo smo od klijenta, za kojeg tražimo radnike, dobili preporuku da vam se obratimo za pomoć. Kod našeg klijenta, naime, već rade vaši bivši diplomirani studenti koji su se pokazali kao odlično obrazovani i obučeni kadrovi”, kaže, u razgovoru za sajt VIPOS-a, Marija Gojković-Petrović, predstavnica “Trenk laudera”.
Uz zahvalnost profesorima Mlađenu Vićentiću i Momčilu Vasiljeviću, kao i Svetlani Krstić, na brzom obezbeđivanju kadrova za razgovor za zaposlenje među kojima je bilo i naših diplomiranih studenata, gospođa Gojković-Petrović isitiče da je apsolutno zadovoljna razgovorima koje su imali sa 15 kandidata. “Bar njih sedam ćemo odmah preporučiti da dobiju posao u ovoj internacionalnoj kompaniji, nadam se da će dvoje kandidata odmah biti zaposleno, dok ćemo sa ostalima biti u kontaktu za buduća slobodna radna mesta”, kaže predstavnica kompanije za kadrovske usluge.

 

Po njenim rečima, naći dobrog radnika u Srbiji zavisi od mnogo faktora – od obrazovnog profila do spremnosti i motivisanosti kandidata da uče i rade, bez obzira na visinu ponuđene zarade. Takođe, kako kaže, ne postoji ni striktno pravilo da stručna sprema diktira kako će se ko od kandidata pokazati na razgovoru za posao. “Moje četvorogodišnje iskustvo govori da je za one koji dolaze na razgovor za posao najvažnija vera u sebe. Jer, ovo je šansa koja traje do sat vremena, koje morate ugrabiti da se pokažete u najboljem svetlu”, kaže Marija Gojković-Petrović, dodajući da su u Srbiji klijenti “Trenk laudera” mahom inostrane firme, ali njihove usluge, na osnovu pozitivnih iskustava, sve više traže i domaći poslodavci.

 

Оставите одговор