Održan seminar dr Mihaela Nagela

 

“Principi marketing menadžmenta – metode, tehnike i strategija”, naziv je seminara koje je danas, za odabranu grupu studenata prve godine VIPOS-a, održao naš gost, profesor dr Mihael Nagel, šef katedre za međunarodni biznis Univerziteta primenjenih studija Štutgart.

Dr Nagel je drugi put u poseti našoj školi, s obzirom da se pre dve godine nalazio na čelu grupe od 15 studenata uglednog nemačkog Univerziteta, koji su prvi put imali priliku da slušaju predavanja profesora valjevske državne visoke škole iz oblasti interkulturalnog menadžmenta.
“Saradnja između našeg Univerziteta i Visoke poslovne škole strukovnih studija, koja traje već više od deset godina, do sada se realizuje putem studentskih poseta i razmena studenata, a ideja nam je da bude što više intezivirana i podignuta na nivo predavača. Koleginica Ivana Mijailović je država predavanja našim studentima iz interkulturalnog menadžmenta, a danas ja držim predavanja vašim studentima i veoma sam zadovoljan. Pomislio sam da će biti stidljivi, s obzirom da su prva godina studija, ali je situacija potpuno drugačija – veoma su zainteresovani, aktivni i opušteni, tako da je naša današnja priča o principima marketing menadžmenta, koja će im biti od velike koristi u predmetu međunarodnog biznisa, potpuno uspela”, kaže dr Mihael Nagel.

Zadovoljni su bili i naši studenti međunarodne poslovne administracije Jelena Damnjanović i elektronskog poslovanja Uroš Marković, ističući da je seminar, koji je dr Nagel držao na engleskom jeziku, za njih bio veoma koristan. “Mnoštvo konkretnih primera, interakcija između profesora i studenta, otvorenost za sva pitanja i jasni odgovori i efikasan rad u maloj grupi – sve je to učinilo da predavanje bude zanimljivo i korisno”, kažu Jelena i Uroš.
Saradnja Visoke poslovne škole strukovnih studija i Univerzitet primenjenih studija u Štutgartu, koji je sa 7.612 studenata jedan je od najvećih u tom delu Nemačke, traje od 2002. godine, od kada je više od 100 naših studenata i predavača posetilo Univerzitet i prisustvovalo predavanjima i seminarima sa nemačkim kolegama.

 

 

Оставите одговор