Programerska radionica u novom računarskom kabinetu

 

 

 

Četvrta generacija polaznika Programerske radionice počela je sa radom na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija. Radionica se održava u novom, savremenom kabinetu valjevske visoke državne škole, koji je opremljen sa 25 računara.

 

 

Tradicionalna Programerska radionica VIPOS-a namenjena je studentima druge godine studijskog programa Poslovna informatika, kao vannastavna aktivnost koja za cilj ima upoznavanje studenata sa osnovama programiranja i savremenim programerskim metodama i alatima. “U radu radionice se primenjuju metode aktivne nastave, pri čemu studenti kroz praktično rešavanje interesantnih primera i problema postupno stiču potrebno znanje i veštine. I pored činjenice da su aktivnosti u okviru radionice neobavezne, čak 67 odsto studenata na studijskom programu se prijavilo da u njoj učestvuje”, kaže rukovodilac Programerske radionice profesor dr Ilja Stanišević.

 

Nova generacija studenata u Programerskoj radionici, inače, rad je počela u novoopremljenom računarskom kabinetu, na najsavremenijim računarima koji su nabavljeni početkom ove školske godine. Novi kabinet sadrži 25 novih stonih računara, jedan prenosni računar i jedan projektor, te renovirane klupe, pa će omogućiti grupni i individualni informatički rad u skladu sa najvišim savremenim standardima.
Istovremeno, u toku je opremanje i novog računarskog kabineta, koji će prvenstveno biti namenjen vežbama studenata u umrežavanju računara, čime će VIPOS imati ukupno četiri savremeno opremljena računarska kabineta.

 

 

Оставите одговор