Za deset dana prikupljeno 400 kilograma garderobe

Humanitarna akcija

 

 

Uspešno je završena akcija prikupljanja polovne odeće i obuće za naše najsiromašnije sugrađane u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija. Za deset dana, studenti i zaposleni u valjevskoj državnoj visokoj školi prikupili su oko 80 kompleta, odnosno, punih 400 kilograma garderobe i obuće u akciji koju je pokrenulo valjevsko Udruženje građana „Dobri ljudi“, uz Caritas, Terapeutsku grupu Credo i Kancelariju za mlade.
    „Nije prvi put da se odazovemo da pomognemo ljudima kojima je pomoć najpotrebnija. U prethodnom periodu, pored sličnih akcija, naši studenti i zaposleni su, između ostalog, pomogli višečlanu porodicu Stanković sa četvoro dece u selu Babina Luka, obezbeđujući im novi nameštaj, krevete, računar, odeću i druge potrepštine. Veoma smo zadovoljni odzivom u ovoj akciji ’Dobrih ljudi’ i spremni smo da na proleće, kada se bude prikupljala sezonska garderoba, ponovo učestvujemo u ovoj humanitarnoj akciji“, kaže Vesna Marković, direktorka VIPOS-a.
    Zadovoljan je bio i predsednik Udruženja „Dobri ljudi“ Dušan Perić jer, kako kaže, garderoba koja je prikupljena u VIPOS-u je gotovo nova, složena, oprana i ispeglana, tako da odmah može biti podeljena siromašnim građanima. „Deo prikupljenih stvari je već odnet u Centar za socijalni rad, drugi deo će biti prosleđen Caritasu, tako da smo praktično od početka akcije već obukli više od 100 ljudi. Na žalost, potrebe za garderobom i obućom za ugrožene kategorije stanovništva su svakodnevne, tako da sve što prikupimo odmah i podelimo“, kaže Perić.
    Humanitarna akcija se nastavlja u Tehničkoj školi, sledeće sedmice će biti organizovana u Valjevskoj gimnaziji, a u decembru su planirane i dve javne akcije u gradu. S obzirom da dolazi zima, za naše najsiromašnije sugrađane urgentno su potrebne jakne, zimska obuća i garderoba za decu.


 

 

Оставите одговор