Simulacija rada u turističkoj agenciji za đake Ekonomske

praksa

U računarskom kabinetu Visoke poslovne škole strukovnih studija održana je stručna praksa za učenike trećeg razreda srednje Ekonomske škole, smera turistički tehničar.

 

Na taj način, nastavljena je saradnja između dve valjevske obrazovne institucije. Naša profesorka Valentina Pavlović je đacima Ekonomske predstavila globalne distribucione i rezervacione sisteme, a uz pomoć platforme “Amadeus”, koja je korišćena za realizaciju ove stručne prakse, srednjoškolci su, podeljeni u grupu turista i grupu tur-operatera, simulirali posao jednog turističkog agenta.
Času je prisustvovala i njihova nastavnica Tanja Stefanović, a budući turistički tehničari bili su izuzetno zadovoljni ovakvom praksom. “Pre svega, imali smo mogućnost da radimo na računarima što nemamo priliku u našoj školi. Iskustvo simulacije rada u turističkoj agenciji je veoma dragoceno jer takvu praksu nismo imali prethodne dve godine, a program na kojem smo radili nam se takođe svideo”, poručili su učenici Ekonomske škole, uz nadu da će ponovo imati priliku za stručnu obuku u VIPOS-u.

Оставите одговор