VIPOS u akciji “Sat programiranja”

Studenti i nastavnici Visoke poslovne škole strukovnih studija učestvuju u sedmodnevnoj akciji “Sat programiranja” (Hour of Code), koja je deo globalne kampanje posvećene učenju računarskih tehnologija. Ovu akciju koja traje do 15. decembra, organizuju Computing in the Core coalition i Code.org sa ciljem da se pojam programiranja podjednako približi studentima i predavačima.
“Sat programiranja” podržava i Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, imajući u vidu da je jedan od strateških prioriteta razvoja svake države usmeravanje društva ka usvajanju potencijala IKT za povećanje ekonomskog rasta, veću zaposlenost i podizanje opšteg kvaliteta života građana.
U našoj školu u toku je i tradicionalna Programerska radionica, u kojoj, iako je vannastavna aktivnost, kao četvrta generacija polaznika učestvuje čak 67 odsto studenata druge godine studijskog programa Poslovna informatika.
“U radionici se primenjuju metode aktivne nastave, pri čemu studenti kroz praktično rešavanje interesantnih primera i problema postupno stiču potrebno znanje i veštine. Ovo je primer kako informacione tehnologije razvijaju kod studenata logičko razmišljanje i uče ih kako da stvaraju nove tehnologije, a ne samo da ih koriste. Osnovno znanje iz oblasti tehnologija je neophodno, kako bismo na vreme pripremili studente za budućnost”, kaže dr Ilja Stanišević, rukovodilac Programerske radionice VIPOS-a.

Оставите одговор