Podrška nemačkog Univerziteta master strukovnim studijama u Srbiji

 

 

Predstavnici visokih poslovnih škola iz Beograda, Blaca i Valjeva, završili su radnu posetu Univerzitetu primenjenih studija u Štutgartu.

Ključna tema sastanka direktora ovih državnih visokih poslovnih škola iz Srbije sa rektorom štutgarskog Univerziteta dr Joakimom Veberom, bila je podrška uglednog nemačkog univerziteta uvođenju master strukovnih studija u Srbiji.
    „Zbog uspešne saradnje između naših škola i Univerziteta u Štutgartu, koja postoji već 11 godina, ali i zbog toga što je naša inicijativa argumentovana, dobili smo maksimalnu podršku dr Vebera. Tako da će Univerzitet primenjenih studija iz Štutgarta dati i pisanu podršku uvođenju master strukovnih studija u našoj zemlji“, kaže direktorka Visoke poslovne škole strukovnih studija Vesna Marković.
    Tokom razgovora sa dr Mihaelom Nagelom, šefom katedre za međunarodni biznis štutgarskog Univerziteta, dogovorena je dalja konkretna saradnja na relaciji naše škole i tog Univerziteta. Dr Nagel će ponovo u aprilu sledeće godine biti gostujući predavač u VIPOS-u, tradicionalna studijska poseta naših studenata Štutgartu predviđena je za maj, a na jesen 2014. godine valjevska državna visoka škola će ugostiti novu grupu studenata iz Nemačke.

Оставите одговор