ECDL sertifikati za novu generaciju studenata

dodela

 

ECDL sertifikati, evropska „vozačka dozvola“ za kompjutere, dodeljeni su danas studentima prve godine Visoke poslovne škole strukovnih studija, koji su položili predmet Poslovna informatika. VIPOS je prva visokoobrazovna institucija u ovom delu Srbije koja je dobijanje međunarodnog ECDL sertifikata, koje izdaje Evropska komisija, uvela u program redovne nastave od 2006. godine.
    Od tada 350 studenata valjevske državne visoke škole dobilo je daleko najrasprostranjeniji svetski sertifikat za korisnike personalnih računara, koji se koristi u 148 zemalja i na 36 svetskih jezika.

dodela ecdl

dodela

    „Za svako radno mesto je potrebno poznavanje rada na računaru i poslodavci traže dokaz o tome. Sa ECDL sertifikatom kandidat budućem poslodavcu dokazuje da je osposobljen za korišćenje računara. Uz posedovanje ove priznate diplome, buduća karijera neće biti opterećena dokazivanjem poznavanja rada na računaru, prevođenjem i mukotrpnim procesom nostrifikacije“, kaže profesor Andrija Tošić, koji je studentima uručio sertifikate.
    S obzirom da je VIPOS ovlašćeni testni centar za dobijanje ECDL sertifikata, moguće je da taj dokument, nakon odgovarajuće obuke i testiranja, dobiju i zainteresovani građani ili pravna lica.

Оставите одговор