Profesor Andrić sportski radnik Valjeva u 2013. godini

priznanje

 

Našem profesoru dr Vojislavu Andriću uručeno je zasluženo sportsko priznanje. Naime, Sportski savez Valjeva je Andrića, člana uprave Omladinskog rukometnog kluba “Metalac”, proglasio za najuspešnijeg sportskog radnika grada u 20013. godini.

Profesor Andrić, koji u VIPOS-u radi od 2012. godine i ima zvanje profesora strukovnih studija za užu naučnu oblast Matematika i statistika, u valjevskom rukometu je od 1967. godine. Kao igrač je prošao sve klupske selekcije, i bio jedan od najboljih igrača u istoriji kluba za koga je igrao skoro dve decenije, izuzimajući dve sezone provedene u šabačkoj ”Metaloplastici”. Po završetku rukometne karijere, ostao je privržen svom matičnom klubu u kome je bio generalni sekretar, predsednik, član Upravnog odbora … Bio je i Predsednik skupštine Rukometnog saveza Jugoslavije, direktor Super rukometne lige i predsednik Zajednice delegata Rukometnog saveza Srbije. 

Vojislav Andrić je zaslužan za opstanak i najnoviji preporod rukometa u Valjevu i doprinos rezultatskim uspesima ORK ”Metalac” u 2013. godini – ulasku u Prvu rukometnu ligu gde je u jesenjem delu prvensta ekipa zauzela treće mesto sa velikim izgledima da se u narednoj godini takmiči u Super B ligi. 

Zahvaljujući ogromnom autoritetu koji dr Vojislav Andrić ima u rukometnim krugovima u Srbiji, u februaru prošle godine uspešno je realizovan drugi, a pre dve nedelje i treći Memorijalni rukometni turnir ”Nikola Jevremović Gužva” koji je trenutno najjači klupski turnir u Srbiji. Vojislav Andrić je zaslužan i za revitalizaciju Škole rukometa ”Milan Mića Janković” koja trenutno okuplja oko 80 dečaka i 10 devojčica i angažuje tri trenera. Ali i za obezbeđivanje finansijske podrške klubu, dobru saradnju kluba sa medijima, povratak ljubitelja rukometa na rukometne utakmice i mnoge druge rezultate ORK ”Metalac”. 

Zbog svega rečenog, a naročito zbog zaista respektabilnih rezultata kluba, velikog rada uloženog u revitalizaciju, organizaciju i unapređivanje aktivnosti i finansijsku potporu ORK ”Metalac”, kao tipične valjevske sportske priče, evidentne posvećenosti klubu i rukometnom sportu u kome je aktivan već 47 godina i na svakom koraku iskazane odgovornosti i ljubavi prema klubu i ljudima sa kojima radi, prof. dr Vojislav Andrić – dokazani rukometni entuzijasta i zanesenjak, sa pravom zaslužuje priznanje najuspešnijeg sportskog radnika Valjeva u 2013. godini.

 

Оставите одговор