Studenti VIPOS-a na prezentaciji glavnog konzula SAD u Srbiji

konzul

U organizaciji matične biblioteke “Ljubomir Nenadović” u skupštinskoj sali Gradske uprave održana je prezentacija o mogućnostima za dobijanje studentskih i ostalih viza za SAD. Prezentaciji, koju je održala američki glavni konzul u Srbiji, gospođa Elizabet Gracon, između ostalih, prisustvovali su i studenti Visoke poslovne škole strukovnih studija.
Naši studenti, mahom studenti druge godine sa studijskih programa Marketing i trgovina i Međunarodna poslovna administracija, imali su priliku da nakon predavanja gospođi Gracon postave sva pitanja u vezi putovanja u SAD, turističkih i imigracionih viza, uključujući i lutriju za dobijanje “zelene karte”.

konzul

Kako je navela glavni američki konzul, oko 200 državljana Srbije godišnje preko lutrije dobije „zelenu kartu“, odnosno, useljeničku vizu. Što se tiče mogućnosti odlaska studenata u SAD, gospođa Gracon je objasnila da je za dobijanje vize od presudnog značaja nivo znanja engleskog jezika, te da je u razgovorima u američkoj ambasadi za dobijanje vize od presudne važnosti utisak koji na diplomate SAD ostave tražioci viza, a ne dokumentacija koju poseduju.
„Najviše interesovanja bilo je u vezi programa za mlade Work and travel koji pruža priliku stranim studentima da tokom leta borave u SAD, upoznaju različite kulture i američki način života. Pojedine naše kolege i nekadašnji studenti VIPOS-a već imaju pozitivno iskustvo sa ovim programom, koji podrazumeva da tokom tromesečnog boravka u SAD, kako bi obezbedili novac, studenti rade honorarne poslove iz oblasti turizma, ugostiteljstva, trgovine i drugih uslužnih delatnosti. S tim u vezi bilo je i najviše pitanja učesnika ove prezentacije”, utisci su naših studentkinja Marijane Trifunović i Ivane Nešović.

Оставите одговор