Predavanje dr Mihaela Nagela studentima VIPOS-a

Nagel

 

 

Treći put gost Visoke poslovne škole strukovnih studija je profesor dr Mihael Nagel, šef katedre za međunarodni biznis Univerziteta primenjenih studija Štutgart. On je studentima druge i treće godine valjevske državne visoke škole održao seminar na temu Principi marketing menadžmenta – metode, tehnike i strategija”.
“Studenti su izuzetno zainteresovani za ovu temu i aktivni, a jedina razlika, ako se uporedi rad sa studentima Univerziteta u Štutgartu, jeste u upotrebi engleskog jezika, pošto nisu navikli da ga koriste u svakodnevnoj nastavi. Veoma sam zadovoljan njihovom reakcijom na sam sadržaj predavanja, pošto imaju odlično predznanje iz marketinga i menadžmenta. Ono što nedostaje studentima u Srbiji jeste praktično znanje, za razliku od mojih studenata u Nemačkoj koji stručnu praksu obavljaju u kompanijama u Štutgartu”, kaže dr Nagel.
On je najavio da će saradnja uglednog nemačkog Univerziteta i VIPOS-a, kao i visokih poslovnih škola iz Beograda i Blaca, biti nastavljena u oktobru, kada će Srbiju posetiti grupa nemačkih studenata koji će, kao i 2011. godine, imali priliku da slušaju predavanja profesora VIPOS-a, ali i da posete prirodne lepote i kulturne znamenitosti našeg grada.
Predavanjem dr Mihaela Nagela, koje je održao na engleskom jeziku, zadovoljni su i studenti VIPOS-a Jelena Živković i Nikola Petrović. “Način na koji je dr Nagel predstavio primenu marketing menadžmenta u praksi, u nemačkim firmama, je sjajan. To je, zapravo, ono što nam najviše nedostaje – mogućnost da stručnu praksu imamo u preduzećima i teorijsko znanje proverimo na konkretnim primerima”, slažu se njih dvoje.
Univerzitet primenjenih studija u Štutgartu sa 7.612 studenata jedan je od najvećih u tom delu Nemačke, a saradnja tog Univerziteta i valjevske Visoke poslovne škole traje od 2002. godine.

 

Оставите одговор