Stručna poseta „Bosisu“

Poseta bosisu

 

 

Studenti III godine smera RRP i PMN realizovali su stručnu posetu preduzeću „Bosis“ Valjevo. Studenti su bili u mogućnosti da se upoznaju sa procesom proizvodnje, transportom, čuvanjem ambalaže, aktivnostima koje se odvijaju u magacinu repromaterijala, magacinu rezervnih delova, i u magacinu gotovih proizvoda. Studenti su upoznati sa proizvodnim  procesima (ofset štampa, lakiranje, kaširanje, štancanje, lepljenje, plastifikacija) u proizvodnji ambalaže kao i načinima (ručno, mehanizovano viljuškarima, konvejerima, mehanizovano motornim vozilima) transporta ambalaže, vrstama transportnih sredstava, kao i o drugim pitanjima od značaja za funkcionisanje ovog podsistema logistike u „Bosisu“ 
Danas, skoro tri i po decenije po osnivanju, „Bosis“ spada u red najvećih proizvođača ambalaže u Srbiji. Ambalaža dizajnirana i proizvedena u „Bosisu“ prisutna je na rafovima mnogih domaćih i evropskih trgovina. Osnovna delatnost društva je izrada kartonske ambalaže i ofset štampa. Oko 90% prihoda ostvaruje se od proizvodnje komercijalne ambalaže od hromo kartona i lepenke talasaste. Ostalih 10% ostvaruje se proizvodnjom ofset štampe. Dugogodišnje iskustvo i znanja sticana radom u različitim oblastima proizvodnje, kao i savladavanju specifičnih problema u najraznovrsnijim granama industrije pozicionirali su „Bosis“ kao proizvođača ambalaže za mnoge industrijske grane. U toku 2002.god. izgrađen je magacinski prostor od 1230 m2 čime su stvoreni povoljniji uslovi za rukovanje, pakovanje, skladištenje i čuvanje repromaterijala i gotovih proizvoda što se povoljno odražava na kvalitet „Bosisovih“ proizvoda. Krajem 2005.god. uveden je integrisani informacioni sistem. U toku 2006. nabavljen je novi paletni viljuškar, čime je olakšan unutrašnji transport.
Bosis zapošljava 70 radnika koji prerade 2.500 tona repromaterijala godišnje. Svake godine obim proizvodnje se povećava za 14-19%. “Bosisovi“ proizvodi napravljeni su od svih vrsta kartona, lepenke i talasaste lepenke od 0,3-4mm debljine. Danas „Bosis“ radi u poslovnom prostoru površine 5.000m2.

Оставите одговор