Pomoć VIPOS-a za Arsiće i Pirgiće

Pomoć za postradale

 

 

Visoka poslovna škola strukovnih studija isporučila je humanitarnu pomoć za porodice u zaseoku Arsiću u selu Vujinovača na Debelom brdu, koje su već danima, zbog pokretanja velikog klizišta, odsečene od sveta i njihovo snabdevanje je veoma otežano.
    

Pomoć za postradale

 

Za 12 kuća i više od 20 meštana, među kojima je i dvoje osnovaca, valjevska državna visoka škola je obezbedila konzerviranu hranu i higijenska sredstva.
    

Pomoć za postradale 

U humanitarnoj akciji koja je trajala prethodnih dana, studenti i zaposleni VIPOS-a prikupljali su pomoć i za meštane zaseoka Pirgići u selu Rebelj, čiji su domovi u velikom klizištu gotovo potpuno uništeni, pa je 12 porodica sa desetoro mališana od kojih najmlađi dečak ima samo godinu dana, prinudno raseljeno na više lokacija. Za ove meštane Rebelja prikupljena je velika količina garderobe za odrasle i decu, kao i nova obuća, te pelene, higijenska sredstva, lična kozmetika, konzervirana hrana, slatkiši i flaširana voda. Kontigent te pomoći je iz Studentskog kluba VIPOS-a prebačen u sabirni centar za pomoć gradskog Štaba za vanredne situacije, odakle će biti transportovan do porodica iz zaseoka Pirgići.
Od novca prikupljenog u ovoj akciji, VIPOS će kupiti a potom i donirati potrebnu pomoć za ugrožene u elementarnoj nepogodi koja je pogodila valjevski kraj.

 

 

Оставите одговор