Studenti VIPOS-a čistili kej Kolubare

 

 

Studenti Visoke poslovne škole strukovnih studija aktivno su se uključili u današnju akciju „Naše Valjevo“, u kojoj su građani, članovi nevladinih organizacija, zaposleni, učenici i studenti, uz pomoć ekipa „Vidraka“ i „Erozije“ čistili i uređivali više lokacija u Valjevu pogođenih nezapamćenom poplavom.
 Među više od 130 volontera koji su otklanjali posledice elementarne nepogode u parku na Jadru i priobaljima reka Kolubara, Gradac, Jablanica, Ljubostinja i Obnica, članovi Studentskog parlamenta VIPOS-a, studenti druge i treće godine svih studijskih programa, čistili su najveći deo keja Kolubare.

 „Trećina keja najveće valjevske reke, na žalost, praktično više ne postoji, još uveke je sve puno mulja, tako da smo pojedina mesta morali da preskočimo. Na potezu od parka na Jadru do mosta kod stare zelene pijace, međutim, uspeli smo da prikupimo desetine velikih džakova najrazličitijeg otpada – od metala i granja, do stakla i plastične ambalaže, svega što je bujica Kolubare ostavila iza sebe. Razmere nepogode, nakon povlačenja reke u svoje korito, tek sada su jasne i trebaće zaista dosta posla. Mi smo, kao i danas, spremni da pomognemo dok se naš grad ne vrati u normalu“, kaže predsednik Studentskog parlamenta VIPOS-a Nikola Petrović.

Studenti valjevske državne visoke škole tradicionalnu u maju organizuju veliku prolećnu akciju čišćenja Divčibara. Zbog vanredne situacije i elementarne nepogode, ovog maja će svoje snage, kao i tokom današnje akcije „Naše Valjevo“, preusmeriti na otklanjanje posledica poplave i prikupljanje pomoći za ugrožene.

 

 

Оставите одговор