Pomoć za saniranje posledica poplave u Ubu

pomoć

 

Visoka poslovna škola strukovnih studija nastavila je da pomaže oštećene i ugrožene nakon nezapamćenih poplava koje su pogodile Kolubarski okrug. Iz jedine državne visokoobrazovne ustanove u regionu, danas je kontigent pomoći stigao u Opštinu Ub.
VIPOS se odazvao pozivu tamošnjeg Štaba za vanredne situacije za dopremanje sredstava neophodnih za saniranje posledica poplave koja je zadesila centar Tamnave. Od novca koji su prikupili zaposleni škole, kupljeno ukupno 470 komada različitih sredstava za dezinfekciju i čišćenje koji su potrebni Opštini Ub – od deterdženata, preko kućne hemije, sapuna i šampona, do školskih sunđera. Ta pomoć dostavljena je centru ubskog Štaba za vanredne situacije, koji je smešten u sportskoj dvorani.
Pre pomoći Ubu, studenti i zaposleni VIPOS-a su organizovali humanitarnu akciju tokom koje je prikupljena pomoć u hrani, flaširanoj vodi, higijenskim sredstvima, ličnoj kozmetici, odeći i obući, preko valjevskog Štaba za vanredne situacije, obezbeđena za meštane dela Vujinovače i zaseoka Pirgići u Rebelju, koji su štetu pretrpeli u klizištima.

 

Оставите одговор