Jubilej od 35 godina obeležen Svečanim časom „Pet priča VIPOS-a“

 

Visoka poslovna škola strukovnih studija proslavila je danas 35 godina postojanja i rada, svečanim časom pod nazivom „Pet priča VIPOS-a“, kao i prigodnim koktelom za naše drage prijatelje, goste svečanosti.
 

„Pet priča VIPOS-a“, bila je vremeplov priča koja je povodom Dana škole, paralelno, pratila sedmogodišnje periode 35 godina duge istorije valjevske državne visoke škole, od dana njenog osnivanja 7. novembra 1979. godine, do današnjih dana. Kroz ovu priču, pored najvažnijih događaja, činjenica i podataka vezanih za rad, misiju i viziju naše škole, podsetili smo se i istorije Valjeva u periodu od prethodne tri i po decenije.

Tako nas je svečani čas „Pet priča VIPOS-a“ vodio od useljenja škole u postojeću zgradu, prvih profesora, studenata i diplomaca, preko svih reorganizacija u organizaciji i radu, tehnološkog napretka, jačanja kadra i prelaska na sistem visokog obrazovanja, do sadašnjih aktivnosti, međunarodne saradnje i uspeha naše škole, koja je u ovom trenutku tim od 1.000 studenata i preko 40 predavača, kolega sa drugih visokoobrazovnih institucija i nenastavnog osoblja.
U isto vreme, ispričali smo i savremenu istoriju našeg grada, od vremena kada je krajem 80-tih godina prošlog veka došlo do velike ekspanzije privrede, kulture i umetnosti, preko najvažnijih društvenih događaja, do aktuelnog trenutka Valjeva.

U svečanom času „Pet priča VIPOS-a“ učestvovali su učenici muzičke škole „Živorad Grbić“, prvak gradskog pozorišta „Abrašević“ Branko Antonić, naše studentkinje Jelena Ristić i Biljana Ranković, kao i diplomac VIPOS-a Bojana Perić.
Naši dragi gosti na svečanosti 35-og rođendana VIPOS-a, između ostalih, bili su gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić i njegov zamenik Žarko Kovač, kao i dr Joakim Veber, rektor Univerziteta primenjenih studija u Štutgartu, s kojim naša škola duže od decenije uspešno sarađuje, kao i predstavnici drugih gradskih, privrednih, kulturnih i prosvetnih institucija.

Оставите одговор