Poseta predstavnika Univerzitetske biblioteke “Svetozar Marković”

Univerzitetska biblioteka

 

 

U sklopu svoje posete Valjevu i matičnoj biblioteci “Ljubomir P. Nenadović”, predstavnici Univerzitetske biblioteke “Svetozar Marković” danas su bili gosti i Visoke poslovne škole strukovnih studija.
Kako su za školski sajt ispričale Vera Petrović i Maja Đorđević, njihov utisak o biblioteci valjevske državne visoke škole veoma je povoljan, od fonda i opremljenosti, do tehnološke primene i internog programa koji omogućava studentima VIPOS-a da u najbržem mogućem roku pronađu publikaciju koja im je potrebna.
“Osnovna ideja vezana za univerzitetske i visokoškolske biblioteke jeste da sve one budu u jednom programu, da srodne škole budu umrežene i preuzimaju potrebnu literaturu, čime bi se došlo do vremenske uštede i pravovremenih informacija ko trenutno poseduje određenu knjigu, da li je ona slobodna ili zauzeta. Na žalost, reč je o programu koji je slovenački i koji je prilično skup, tako da njegova realizacija ne zavisi samo od visokoškolskih ustanova. Interni programi, koji funkcioniše i u vašoj školi, omogućavaju ono što je elementarno potrebno korisnicima”, rekle su predstavnice Univerzitetske biblioteke “Svetozar Marković”.

Univerzitetska biblioteka

U nastavku njihove posete, bibliotekar Univerzitetske biblioteke Oja Krinulović, u svečanoj Sali Valjevske gimnazije predstavila je savremene tendencije i kanale kvalitetnog besplatnog obrazovanja dostupnog svim zainteresovanim građanima putem interneta. Reč je o konceptu besplatnih onlajn kurseva dostupnih putem portala Coursera i EdX koji nude preko hiljadu kurseva iz različitih oblasti.
Ovom predavanju prisustvovali su i studenti VIPOS-a.

 

 

Оставите одговор