Računovodstvena radionica za učenike Ekonomske škole

Vipos radionica

 

U sklopu saradnje između srednje Ekonomske i Visoke poslovne škole strukovnih studija, u prostorijama VIPOS-a održana je nova stručna radionica za đake ove valjevske srednje škole.

Naši predavači dr Momčilo Vasiljević i Nenad Mihailović su za učenike trećeg razreda, smera ekonomski tehničar, pripremili dvoipočasovnu radionicu „Računovodstveno i poresko obuhvatanje poslovnih promena u sistemu PDV-a“.

Nakon teorijskog dela, za učesnike radionice organizovan je i praktično-takmičarski deo, u kojem su četiri tima sa po šest učenika bila u realnoj situaciji da obračunaju PDV, popune poreske evidencije i prijave. Takmičenje je bilo živo i neizvesno, tako da je probijen termin održavanja radionice, a zadovoljni pobednici su dobili rokovnike i hemijske olovke sa logoom VIPOS-a.

Radionica Vipos

 

Ova radionica održana je na inicijativu Ekonomske škole, tako da će biti organizovana i nova na istu temu za ostala odeljenja ekonomskih tehničara trećeg razreda. 

 

Prethodno, za učenike Ekonomske škole tokom tekuće školske godine naši predavači su pripremili i realizovali i zanimljive radionice iz oblasti Poslovne komunikacije i Međunarodnog marketinga.

 

Оставите одговор