Studenti VIPOS-a u poseti “Austrotermu”

Vipos u Austrotermu

 

U okviru plodotvorne saradnje sa privredom koju Visoka poslovna škola strukovnih studija praktikuje već godinama, naši studenti imali su još jednu stručnu posetu jednom od vodećih privrednih subjekata Valjeva.

Vipos u Austrotermu

Vipos u Austrotermu

Naime, studenti treće godine VIPOS-a, studijskog programa Međunarodna poslovna administracija, u okviru predmeta Međunarodni menadžment, posetili su austrijsku kompaniju „Austroterm“. U razgovoru sa menadžerom kompanije Draganom Đukićem, upoznali su se sa raznim aspektima njihovog međunorodnog poslovanja: tržištem, cenama, konkurencijom, ulogom vlasništva, razvojnom politikom, organizacijom informacionog sistema, zadacima menadžera i td. Studenti su imali priliku i da pitaju i tako saznaju kako i zašto je „Austroterm“ došao u Valjevo, kako je širio svoje poslovanje u Srbiji i okolnim zemljama, kakvi su poslovni rezultati… Posle razgovora studenti su obišli proizvodnju i tako stekli potpuni uvid u poslovanje ove uspešne međunarodne kompanije.
Profesor Branko Matić kaže da se na ovaj način najbolje usvajaju složena znanja međunarodnog menadžmenta i ostvaruje upoznavanje sa savremenom praksom. Posebno ističe kompaniju „Austroterm“, koja je kao društveno odgovorna firma, uvek spremna na saradnju sa VIPOS-om, na čemu im se u ime studenata i škole najlepše zahvaljuje. Takođe ukazuje da je takva saradnja najbolji način za uspostavljanje nemačkog modela „dualnog obrazovanja“ u Srbiji, na čemu VIPOS radi već duže vreme.

 

Оставите одговор