Pokloni kompanije Fima za porodicu Mijatović

Kompanija Fima iz Mionice uključla se u akciji pomoći za dvanaestočlanu porodicu naše studentkinje Roksande Mijatović iz Mačvanskog Metkovića kod Bogatića, koja živi u teškim materijalnim uslovima.

Predstavnici Fime su za mlađu braću i sestre naše studentkinje obezbedili deset novogodišnjih paketa sa poslasticama, a poklone mališanima iz porodice Mijatović koje je donirala ova mionička firma, uručili su predstavnici Studentskog parlamenta VIPOS-a.

Ova velika porodica, na žalost, izdržava se praktično samo od materijalne pomoći države i dečjeg dodatka, s obzirom da su roditelji nezaposleni.

mijatovici-pokloni

VIPOS je prethodno za Roksandu, studentkinju na smeru marketinga i trgovine, obezbedio računar za učenje i doneo odluku da ona bude oslobođena plaćanja školarine. Potom su, nakon sprovedene akcije u prostorijama škole, predstavnici Studentskog parlamenta njenoj porodici uručili pakete kućne hemije i sredstava za ličnu higijenu, pakete različite garderobe za sve članove porodice, te pakete osnovnih namirnica poput brašna, šećera, ulja, mleka i konzervirane hrane.