Stručna poseta studenata VIPOS-a „Bosisu“

Tradicionalna godišnja, stručna poseta studenata Visoke poslovne škole strukovnih studija kompaniji „Bosis“ realizovana je u petak, 19.02.2016. god. Naime, 70 studenata druge i treće godine studijskih programa Poslovna ekonomija i Poslovna informatika, u okviru predmeta Preduzetništvo posetili su firmu za proizvodnju ambalaže „Bosis“. Cilj ove posete, koju je odobrio vlasnik štamparije „Bosis“ bio je da se studenti na najbolji mogući način upoznaju sa direktnim procesom organizacije rada i poslovanja jedne uspešne kompanije, što će im pomoći u sticanju praktičnih strukovnih znanja iz Poslovne ekonomije i informatike.

bosis1

bosis2

Studenti su upoznati sa zaokruženim proizvodnim procesima (ofset štampa, lakiranje, kaširanje, štancanje, lepljenje, plastifikacija) u proizvodnji i transportu različitih vrsta ambalaže.

Studenti su imali priliku, da pitaju i tako saznaju kako je „Bosis“ od male radionice za sito štampu 1982. godine, posle 34 godine postojanja ubedljivo zauzeo poziciju srpskog lidera u proizvodnji štampane i kaširane ambalaže. U razgovoru sa vlasnikom firme Bogoljubom Pantelićem, upoznali su se sa raznim aspektima njihovog poslovanja: tržištem, cenama, konkurencijom, novom misijom, vizijom i vrednostima kompanije, integrisanim informacionim sistemom, postignutim rezultatima u razvoju i unapređenju ptivrede, aktivnostima koje se odnose na društveno odgovorno poslovanje itd.

Kao društveno odgovorna firma, „Bosis“ je ojačao svoju saradnju sa VIPOS-om na predavanjima i radionicama namenjenim studentima Škole. Bosis zapošljava 103 radnika, među kojima su i nekadašnji studenti VIPOS-a.