Autor veb sajta „Mionica Info“ student VIPOS-a

„Sve o Mionici na jednom mestu“, poruka je koja prati novi mionički veb portal „Mionica Info“ na adresi www.mionica.co.rs, ali nije reč o zvaničnom opštinskom, već o sajtu koji je, sa željom da bude informativan i zanimljiv za sve njegove sugrađane, napravio 21-godišnji Miloš Savić, student druge godine Poslovne informatike u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija.

„Mionica, naravno, ima zvaničan opštinski sajt, ali on je više fokusiran na vesti značajne za Opštinsku upravu. Moja ideja je bila veb portal koji će biti posvećen varoškim događanjima i zanimljivostima. Na taj način sam koncipirao i sajt, da bude bez politike ali sa drugim, životnim pričama, potom sa vestima iz privrede, kulture, turizma i sporta, zanimljivostima o Mionici, Mioničanima i celom kraju, uz besplatne oglase“, priča Miloš.

Informacije sa veb sajta „Mionica Info“ moguće je pratiti i preko najpopularnijih društvenih mreža, a njegov autor kaže da je izrada ovog veb portala bila praktična primena svega naučenog na predmetima Poslovne informatike u valjevskoj državnoj visokoj školi.

„Stečeno znanje mi je bilo od velike pomoći i jako sam zadovoljan što sam i od svojih profesora dobio najviše ocene za to. Za izradu sajtova, inače, zainteresovao sam se i pre početka studija. Kao platformu, koristio sam program WordPress koji je najpopularniji, lak je za korišćenje i pruža dosta mogućnosti“, kaže student VIPOS-a, dodajući da izgled portala nije konačan i da planira da ga, uz stalno ažuriranje vestima, dopuni sa još nekoliko sekcija.

„Veoma sam zadovoljan i povratnim infomacijama sugrađana, mnogi već i sami javljaju vesti i zanimljivosti, a potvrdu kvaliteta rada dobio sam i od nekoliko mioničkih preduzeća koji su me pitali da li bih mogao da napravim sajtove i za njih. Zahvalio bih se i ljudima koji se bave hostingom sajtova koji su mi omogućili besplatno korišćenje hostinga“, kaže Miloš koji još uvek razmišlja da li će se u nastavku karijere više posvetiti programiranju ili veb dizajnu.