Izložba kolaža Jelene Vitorović u utorak 11. aprila

Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija je velika čast da najavi umetničku izložbu naše koleginice Jelene Vitorović, diplomiranog sociologa, bibliotekara i organizatora nastave VIPOS-a, koja će biti održana u utorak 11. aprila u 18 časova u Studentskom klubu.

“U susret svetlu” naziv je izložbe umetničkih kolaža Jelene Vitorović, koji su nastali od najrazličitijih vrsta suvog lišća i plodova prirode.

“Čitav svoj život sam srasla sa prirodom i uvek sam imala potrebu, kada god mi se ukaže prilika, da budem u njoj. Mogu da kažem da je, nakon prikupljanja biljnih materija, želja da se oni umetnički prikažu akumulirala duže vreme, onda je sazrela i u poslednjih godinu dana, kao sopstveno duhovno ispunjenje i mentalna relaksacija, nastali su ovi kolaži”, kaže koleginica Jelena.

Ako se ne računa prikupljanje i prirodi, kao i pravilno sušenje i presovanje za koje je potrebno i mesec dana, kako objašnjava Jelena Vitorović, za izradu većine kolaža ona utroši gotovo celu noć.

Na izložbi “U susret svetlu” Jelena Vitorović će predstaviti 25 svojih kolaža. Za izložbu prikaz i recenziju je pripremila doskorašnja profesorka VIPOS-a Jovanka Božić, koja je, inače, inspirisana radovima Jelene Vitorović, napisala i nekoliko stihova koje će takođe govoriti.