Priznanje Studentske konferencije strukovnih studija našoj studentkinji

Među studentima nagrađenim na svečanoj akademiji Studentske konferencije strukovnih studija Srbije je i Maja Mijailović, studentkinja generacije Visoke poslovne škole strukovnih studija.

Svečanost je održana u Beogradu, povodom Dana studenata 4. aprila, a plakete i nagrade za ostvarene rezultate tokom studija, dobili su studenti visokih strukovnih škola iz cele Srbije.

Jedna od njih 15 je i Maja Mijailović, student generacije VIPOS-a na studijskom programu Poslovna ekonomija, modul Računovodstvo, revizija i porezi, koja je školovanje završila sa prosečnom ocenom 9,81. Maja je sada, inače, nakon završetka osnovnih strukovnih, student specijalističkih studija valjevske državne visoke škole.

Pored predstavnika studenata svih visokih škola strukovnih studija iz Srbije, svečanosti su prisustvovali i predstavnici Ministarstva prosvete, Ministarstva rada, Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta, Privredne komore Srbije i drugi.

Zaključak akademije Studentske konferencije strukovnih studija Srbije jeste da su svršeni studenti strukovnih, odnosno primenjenih studija, u razvijenim zemljama Evrope nosioci razvoja malih i srednjih preduzeća, što, kako je rečeno na svečanosti, „treba da bude putokaz Srbiji u razvoju strukovnog obrazovanja“.