Stručna poseta studenata VIPOS-a “Bosisu”

Tradicionalna godišnja, stručna poseta studenata Visoke poslovne škole strukovnih studija štampariji „Bosis“, realizovana je u utorak, 18.04.2017. godine. Naime, 25 studenata druge i treće godine studijskih programa Poslovna ekonomija (modul Računovodstvo, revizija,porezi, Marketing i trgovina), i Poslovna informatika, u okviru predmeta Preduzetništvo, posetili su firmu za proizvodnju ambalaže „Bosis“. Cilj ove posete, koju je odobrio vlasnik štamparije „Bosis“ bio je da se studenti na najbolji mogući način upoznaju sa direktnim procesom organizacije rada i poslovanja jedne uspešne firme, što će im pomoći u sticanju praktičnih strukovnih znanja iz Poslovne ekonomije i Poslovne ekonomije.

Studenti su upoznati sa zaokruženim proizvodnim procesima, od ulaska materijala u proces proizvodnje do načina otpreme gotovih proizvoda (ofset štapa, lakiranje, kaširanje, štancanje, lepljenje, plastifikacija), tehnologijom proizvodnje,načinom skladištenja materijala, transportom  različitih vrsta ambalaže.

Marija Pantelić, menadžer ljudskih resursa sa stručnim timom upoznala je studente i sa standardima kvaliteta čijom primenom, proizvod dostiže granice visokog kvaliteta.

Bogoljub Pantelić,vlasnik „Bosisa“ upoznao je studente kako je „Bosis“ od male radionice za sito štampu 1982. godine, posle 35 godina postojanja ubedljivo zauzeo poziciju srpskog lidera u proizvodnji štampane i kaširane ambalaže. U razgovoru sa menadžment timom „Bosisa“ upoznali su se sa raznim aspektima njihovog poslovanja: tržištem, cenama, konkurencijom, novom misijom, vizijom i vrednostima preduzeća, integrisanim informacionim sistemom, postignutim rezultatima u razvoju i unapređenju privrede, aktivnostima koje se odnose na društveno odgovorno poslovanje i td.

Kao društveno odgovorna firma, „Bosis“ je ojačao svoju saradnju sa VIPOS-om na predavanjima i radionicama namenjenim studentima Škole. Bosis zapošljava 117 radnika, među kojima su i nekadašnji studenti VIPOS-a.

Diplomirani student VIPOS-a, Marko Branković, a sada, menadžer prodaje u „Bosisu“, obratio se studentima i bio im na raspolaganju za sva pitanja koja su bila predmet njihovog interesovanja. Fotografije možete pogledati u galeriji.