Počela nastava za I generaciju studenata master studija

Počela je nastava za I generaciju studenata master studija na studijskom programu Poslovna ekonomija i informatika.

Od 45 upisanih studenata, veliki je broj zaposlenih, od kojih su mnogi diplomci VIPOS-a (Holding korporacija Krušik, Dunav osiguranje, privatna preduzeća, Opštinska uprava Lajkovac i Osečina, javna preduzeća u Valjevu i Obrenovcu, Više javno tužilaštvo Šabac, RFZO Valjevo itd.).

Motiv da upišu ove studije, kako sami kažu, jeste sticanje diplome master strukovnog ekonomiste na državnoj visokobrazovanoj instituciji.

“Sve ono što sam naučio na osnovnim studijama VIPOS-a bilo je od neprocenjive koristi da odmah po diplomiranju nađem posao u struci, a onda i sa tim stečenim iskustvom i znanjem donetim sa VIPOS-a nije bilo teško otvoriti i sopstvenu firmu i upustiti se hrabro u privatni biznis. Zato sam željno čekao da VIPOS akredituje i master studije, jer ono što ću naučiti u naredne dve godine će predstavljati još jedan korak dalje u mojoj poslovnoj karijeri”, kaže Nenad Živković iz Smedereva, nekadašnji diplomac naše škole i jedan od najboljih studenata osnovnih studija u svojoj generaciji.

Sa njim se slaže i Goran Vasiljević, službenik Pošte i diplomac VIPOS-a 2014. godine, ističući da mu je motiv za upis master studija “napredovanje u službi”.

U prvoj godini studija, studenti će imati pet obaveznih predmeta, a u drugoj izbornu grupu predmeta, kako bi se svako od njih profilisao za oblast koju želi. Raspored nastave je prilagođen velikom broju zaposlenih studenata i održava se petkom i subotom.