“Paketići puni ljubavi” stigli do mališana iz projekta “Nevidljiva deca”

U prostorijama Centra za socijalni rad uručeni su novogodišnji paketići koje je pripremio Studentski parlament Visoke poslovne škole strukovnih studija za deo mališana uključenih u projekat “Nevidljiva deca”, koji je namenjen deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom sa ruralnog područja Grada Valjeva.

U akciji Studentskog parlamenta, u kojoj su pored studenata učestvovali i zaposleni VIPOS-a, prikupljena su sredstva kojima je obezbeđena kupovina 53 novogodišnja paketića sa grickalicama, slatkišima i sokovima za mališane obuhvaćene projektom koji uz podršku Evropske unije sprovode Centar za socijalni rad, Grad Valjevo i valjevski Dom zdravlja.

U ime svih njih, kao i roditelja mališana, delegaciji Studentskog parlamenta zahvalila se Katarina Milićević, v.d. direktorka Centra za socijalni rad. “Izražavam iskreno divljene i zahvalnost studentima VIPOS-a koji su se setili ove dece koju mi posećujemo i s kojom radimo, a koja do sada nisu bila uključena ni u jedan program socijalnih i zdravstvenih ustanova, koja nikada nisu dobila neke paketiće i koji su sada, zahvaljujući vama, otišli na pravo mesto”, rekla je Katarina Milićević.

“Paketići puni ljubavi” stigli do mališana iz projekta “Nevidljiva deca”

Objašnjavajući povod za uključenje u ovaj humani projekat, predsednica Studentskog parlamenta VIPOS-a Tamara Vasić je istakla da je našim studentima bila čast da na ovaj način obraduju mališane sa ruralnih područja Valjeva. “Samu humanitarnu akciju organizovali smo i sproveli jako brzo, a mogu da istaknem da su se u nju masovno uključili studenti, kao i zaposleni u našoj školi. Potrudili smo se i da se dobro informišemo šta je to što bi bilo apsolutno bezbedno za ishranu ovih mališana, tako da sve grickalice i slatkiši koji čine sadržaj ovih paketića su oslobođeni glutena i drugih štetnih aditiva”, rekla je Tamara.

“Paketići puni ljubavi” stigli do mališana iz projekta “Nevidljiva deca”

Potom su predsednica parlamenta i njen kolega Rastko Ašković uručili “Paketiće pune ljubavi“ mališanima i njihovim roditeljima iz projekta “Nevidljiva deca”.

“Paketići puni ljubavi” stigli do mališana iz projekta Nevidljiva deca