Obeležen Sveti Sava na VIPOS-u

Veliki verski praznik SPC i slava srpskog školstva Sveti Sava, svečarski i u duhu tradicije proslavljen je u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija.

Sveti Sava 2018.

Slavski obred služili su sveštenici eparhije valjevske SPC koji su, čestitajući studentima, nastavnom kadru i zaposlenima jedine državne visokoobrazovne institucije u regionu, poželeli uspehe u školovanju i radu.

O značaju Svetog Save kao jedinstvene ličnosti našeh prosvetiteljstva i duhovnosti, govorila je i domaćin ovogodišnje slave na VIPOS-u profesorka dr Dragoslava Sredojević, kao i profesor Branko Matić, autor izložbe fotografija posvećenih životu Svetog Save, od svetogorskog Hilandara do hrama u njegovu slavu na Vračaru, koji je još uvek u izgradnji. Autori pojedinih fotografija na ovoj izložbi, koji su danas bili i naši gosti, su članovi Foto-kino kluba Valjevo.

U umetničkom programu, uz himnu prvom srpskom prosvetitelju, učestvovale su studentkinje VIPOS-a koje su govorile i stihove posvećene Svetom Savi, uz muzičku pratnju mladih Sibina Rabasovića i Ognjena Petrovića.

Sveti Sava 2018.