VIPOS u akciji “Čep za hendikep”

Posle uspešno sprovedene akcije “Paketići puni ljubavi”, tokom koje su za decu sa smetnjama u razvoju koja su uključena u projekat Grada Valjeva “Nevidljiva deca” obezbeđeni novogodišnji paketići, naši studenti su u novoj humanitarnoj akciji.

Naime, na inicijativu Studentskog parlamenta VIPOS-a, tokom ovog i sledećeg meseca u našoj školi prikupljaće se čepovi plastičnih flaša u sklopu velike humanitarne akcije “Čep za hendikep”, koju već četiri godine istoimeno udruženje, kao građanska inicijativa, sprovodi na teritoriji Srbije.

Čepovi plastičnih flaša dostavljaju se udruženju “Čep za hendikep” koje ih potom prodaje firmama za reciklažu, a od dobijenog novca se za organizacije osoba sa invaliditetom kupuju odgovarajuća ortopedska pomagala. Misija udruženja „Čep za hendikep“ je poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom i zalaganje za ostvarivanje punog potencijala svake osobe sa invaliditetom, a u ovoj nacionalnoj akciji učestvuje već 330 vrtića, 600 osnovnih i srednjih škola, te preko 440 društveno odgovornih kompanija i preduzetnika iz cele Srbije.

Kutija u koju studenti i zaposleni naše škole mogu ubaciti čepove plastičnih flaša nalazi se u ulaznom holu VIPOS-a.