Jeleni Tomić nagrada povodom Dana studenata

Povodom Dana studenata, u organizaciji Studentske konferencije akademija i visokih škola Srbije (SKASSS), danas su u Skupštini Srbije u Beogradu uručene nagrade najboljim studentima strukovnih studija u našoj zemlji.

Među njima je i naša studentkinja Jelena Tomić, studentkinja druge godine na smeru Poslovna ekonomija, modul Finansije, bankarstvo i osiguranje, koja ima prosečnu ocenu 9,67.

Pored Jelene, na današnjoj svečanosti u republičkom parlamentu, u ime VIPOS-a prisustvovali su predsednica Studentskog parlamenta Tamara Vasić i pomoćnik direktora škole za nastavna pitanja dr Ilja Stanišević.

Čestitajući im praznik, minister prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Mladen Šarčević govorio je o novim prosvetnim zakonima, ulozi strukovnih škola u reformi visokog obrazovanja, novom sistemu finansiranja visokoškolskih ustanova, te radu na poboljšanju studentskog standarda. Pored njega, govorili su i profesor dr Vladimir Marinković  potpredsednik Skupštine Srbije, te dr Branko Savić predsednik KASSS-a i Nemanja Srejić, predsednik Skupštine KASSS-a.

U revijalnom delu obeležavanja Dana studenata, nastupio je Akademski vokalno-instrumentalni ansambl “Arhangeli”.