Studenti se vratili sa „Susreta visokih škola 2018“ u Bugarskoj

Ekipa studenata Visoke poslovne škole strukovnih studija učestvovala je na tradicionalnim „Susretima visokih škola 2018“, nekadašnjoj „Višijadi“, koji su održani od 20. do 24. maja u hotelu „Kotva“ u poznatom crnomorskom letovalištu Nesebar u Bugarskoj.

U ime valjevske državne visoke škole, na sportskim susretima studenata iz 60-tak visokih škola iz Srbije, nastupile su dve ekipe: pet studentkinja koje su se takmičile na odbojkaškom, odnosno pet studenata koji su se takmičili na fudbalskom turniru.

Na žalost, studenti VIPOS-a u konkurenciji oko 1.000 kolega, učesnika „Susreta visokih škola“, nisu zabeležili veći sportski uspeh. Devojke su, naime, imale polovičan uspeh od jedne pobede i poraza, zbog čega su odbojkaško takmičenje završile u ranoj fazi. Mladići su bili nešto uspešniji i njihova fudbalska ekipa zaustavljena je porazom u četvrtfinalu turnira.

Studenti prve i druge godine VIPOS-a, koji su putovali u Bugarsku, s druge strane ističu odličnu organizaciju i osnovni pozitivan utisak – upoznavanje, druženje i odmor sa kolegama iz drugih visokih škola iz Srbije, učesnicima „Susreta visokih škola 2018“.