Svet crtanja umetnički hobi, profesionalna ambicija rad u banci

Visoka poslovna škola strukovnih studija uvek sa ponosom predstavlja svoje student koji se bave umetnošću. Naša apsolventkinja Nevena Simić, student treće godine Poslovne ekonomije na modulu Finansije, bankarstvo i osiguranje, već se predstavljala svojim crtežima na Festivalima studentskih radova, a sada za sajt VIPOS-a priča o svom zanimljivom hobiju.

“Ljubav prema umetnosti, sklonost ka crtanju i talenat se javio u ranom detinjstvu. Samouka sam i crtanje usavršavam sama. Tehnika koju trenutno koristim jeste olovka, odnosno grafit. Najviše crtam portrete i aktove, to je ono što me trenutno najviše privlači i što mi najbolje “ide od ruke”. Ako govorim o inspiraciji za svoje radove, rekla bih da ona dolazi sama od sebe. Najčešće je pronalazim u ljudima i njihovim osobinama. Crtanje mi je postala potreba, zapravo se jako često radja želja i potreba da nešto novo stvorim i svoje unutrašnje stanje prenesem na papir. Rekla bih da u svojim radovima oslikavam i deo sebe i onoga sto ja jesam. Mislim da u mojim radovima ljudi mogu da primete emociju i nesto što je karakteristično i unikatno”, kaže Nevena.

Pored izlaganja na Festivalu studentskih radova u protekle tri godine, naša studentkinja kaže da joj je svakako želja da u budućnosti postavi i svoju samostalnu izložbu, zbog čega svakodnevno radi na usavršavanju.

Nevena je, inače, na prošlogodišnjem Festivalu osvojila prvo mesto i kao nagradu dobila besplatan kurs u “Crater” studiju. Osnove rada u photoshopu, kako kaže, želi da iskoristi za digitalno crtanje i da umetnost kojom se bavi “prenese i u digitalni svet”.

“Pored umetničkog stvaralaštv, planiram da se ostvarim u svojoj struci. Nakon završetka studija, želja mi je da znanje stečeno na VIPOS-u prenesem u praksi i dobijem mogućnost da se upoznam sa radom u oblasti bankarstva. Posao koji priželjkujem jeste rad u banci”, kaže Nevena Simić.